Bahçe Tarımı Programı Teknik Gezisi

Meslek Yüksekokulumuz, Bahçe Tarımı Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri 9 Mart 2022 tarihinde teknik gezi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi ile Yerel Tohum Merkezini gezdiler. Öğr. Gör. Dr. Nazan KORKMAZ ve Öğr. Gör. Fadime UZUN TUNÇER rehberliğinde gerçekleşen gezide öğrencilere Kimyager Tolga KARATAŞ ve Gıda Teknikeri Ahmet BABACIK tarafından yerel tohumun önemi, kriyoprezervasyon, tıbbi ve aromatik bitkilerden uçucu yağ elde edilmesi konularında bilgi verilmiştir. Yüksekokulumuz öğrencileri Yerel Tohum Merkezine Bahçe Tarımı Programı adına tohum bağışında bulunmuşlardır.
Gezinin ikinci kısmında ise, Gökova Slow Food Topluluğu kurucu üyelerinden İstem AKKOYUNLU tarafından yerel üretim, iyi, temiz ve adil gıda anlayışı ile üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması, tohumdan sofraya sürdürülebilir bir gıda üretim sürecinin kurulması konularında bilgi verilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 30.03.2022 12:51 Okunma Sayısı : 1067