Ortaca Meslek Yüksekokulu Dünya ikincisi

                Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümü öğrencileri okullarını dünyaya tanıtıyor.

OMYO’nun hünerli öğrencileri, 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nde, Dünya ikinciliği ve dördüncülüğü elde etme başarısı gösterdi.

OMYO Müdürü Doç. Dr. Önder Yıldırım, Ortaca Meslek Yüksekokulu’nun dinamik ve yetenekli öğrenci yetiştirme vizyonunu uluslararası arenaya taşıdığını, bu gururu paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ortaca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Festivalde iddialı olarak yarışan birçok ülkeyi geride bırakarak başarı sağlandığını kaydeden Yıldırım, 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacı aşçının 66 kategoride yarıştığını dile getirdi.

Festivalin, 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katılımıyla bu yıl 28-31 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştiğini kaydeden Yıldırım, ‘13.  Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nde yarışan Ortaca Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizden Kübra Altay ‘Restoran Tatlı Tabağı’ kategorisinde Dünya ikinciliği (Gümüş) ve Anıl Sadık Yiğit ise ‘Balık Tabağı’ kategorisinde Dünya dördüncülüğü (Merit) alarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırlayan Öğretim Görevlimiz Egem Zağralı ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Haberin detayları için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 08.05.2015 08:14:59 Okunma Sayısı : 845

Son Haberler