Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Aşçılık Programı Öğrencilerimize "Mitoloji'de Bitkiler" Semineri Verildi

Ortaca MYO Aşçılık Programı öğrencilerimize 19.04.2022 tarihinde "Mitoloji'de Bitkilere Örnekler" başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Ortaca MYO Turist Rehberliği Programı öğretim elemanlarından Arkeolog Öğr. Gör. Dr. Alper Gölbaş'ın yaptığı sunumda Anadolu'nun eski bitki mitosları anlatıldı. Aşçılık programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Hacı Ahmet Çakır'ın organize ettiği sunumu öğrenciler ilgiyle takip ettiler. Seminer sırasında ve sonrasında öğrencilerin özellikle yemeklerde de kullanılan bitkilerle ilgili soruları da yanıtlandı. Ay çiçeği, defne, zeytin, nar, elma, mersin gibi mutfak ürünü olarak kullanılan bitkilerin yanında sümbül, gül, anemon, zambak, gelincik gibi çiçekler ile ilgili mitolojik hikayeler de anlatıldı.

Son Güncelleme Tarihi : 23.04.2022 10:17 Okunma Sayısı : 818