Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan 15 Nisan Aşçılar Bayramı Etkinliği

Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık programı öğrencileri Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Öğr.Gör. Selma ATABEY rehberliğinde 15 Nisan Aşçılar Bayramı etkinliğine katılmışlardır. 15 Nisan Cuma günü GEMAD’ın (Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri dışında; Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Meslek Yüksekokulu ve İçmeler Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri de katılmıştır.  Yerel halkın ve turistlerin ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirilmiş ve kent meydanında günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapılmıştır. Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya BİNGÖL, GEMAD Bşk. Çetin DENİZ ve İçmeler MYO öğretim elemanı Erhan İŞLEK’e ilave olarak Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanı Selma ATABEY’in de konuşma yaptığı etkinlikte turizmin ülke ekonomisi ve gelişimi için önemi vurgulanmış, turizm sektörünün en önemli unsurlarından biri olan yiyecek içecek sektörü ve bu sektörün çalışanları olan aşçıların önemi üzerinde durulmuştur.

Son Güncelleme Tarihi : 18.04.2022 17:49 Okunma Sayısı : 874