Aşcılık Programı, Türkiye Sıfır Atık Çalıştayları, Muğla Çalıştayı Sonuç Konferansına "Mutfak atıkları geri dönüşüm ürünleri standı" ile katılım sağlamıştır.
TTürkiye Sıfır Atık Çalıştayları etkinliği’nde eğitim mutfaklarında atık olarak ayrıştırılan sebze- meyve kabukları, bayat ekmekler gibi ürünlerin yenilebilir gıdalara dönüştürülmesi için yapılan deneysel mutfak çalışmaları sonrasında elde edilen tariflerin örnekleri sergilenmiş ve çalıştay katılımcılarına ve davetlilere tadım için sunulmuştur. Katılımcılara tıksız mutfak uygulamaları ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak konuya farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Doç. Dr. Selma ATABEY “Mutfaklarımızda bulunan sebze meyve atıklarını patlıcan kabuğu reçeli, bayat ekmekten yapılan pancake, yeşillik saplarından köfte ve kanepe, soğan kabuğundan şerbet, kalan pirinç pilavından cips gibi örnekler çalıştık. Bu ürünleri oluşturduğumuz standımızda sergiledik. Yapılan etkinlik sonrasında Bakanlık ve il müdürlükleri ile birlikte vakıflar, eğitim kurumları ve belediyelerden de olumlu geri dönüşler aldık. Henüz yetişen aşçı adaylarının bu farkındalık ile sektöre hazırlanmasının sektör açısından da önemli olacağını düşünüyorum.” şeklinde değerlendirme yapmıştır.